Det skal du huske, når du låner penge

Inden du siger ja til et lån i banken, kan det være en god idé at tænke dig om. Tal eventuelt med nogen, der kender dig godt og forhør dig om dine muligheder hos en bankrådgiver. Her kommer lidt inspiration til nogle af de ting du bør overveje for at få et godt overblik over, om et lån er en god idé for dig.

Her er nogle af de ting, som du skal huske at tænke over, før du låner penge

Vil du give afkald på rådighedsbeløbet?: Når du taler med banken om at tage et lån, så vil rådighedsbeløb helt sikkert være et nøgleord i forhold til den løsning, som I finder til dig.

Rådighedsbeløbet er nemlig de penge du har til overs hver måned, når alle regninger er betalt. Og det er fra rådighedsbeløbet du skal finde penge til at afdrage på det lån, som du optager hos banken. Det kan være, at du har kigget på din økonomi og tænker, at der er fint med økonomisk råderum til at du kan betale af på et lån hver måned. Men du skal bare huske, at der så måske ikke er råd til spontan shopping, ferier og byture på samme måde, som der tidligere har været det.

Er det virkelig pengene værd?: Det kan måske lyde underligt at spørge, om et lån er pengene værd. Fordi du vil jo bare have pengene, ikke? Men faktum er, at der er en merpris for at låne penge i forhold til, hvis du selv sparer dem op. Den merpris kommer i form af renter og gebyrer til banken. Og de renter og gebyrer kan hurtigt løbe op – især, hvis lånet har en lang løbetid. Derfor er det en god idé at skabe et overblik. Kig eventuelt på ÅOP-tallet for at få et klart indtryk af lånets egentlige pris.

Lær mere om at tage lån på ikanobank.dk.

Mathias Nielsen