Lad en anlægsgartner forestå træfældning i din have

Er et eller flere træer i din have gået hen og blevet så store, at de har overskredet grænsen for, hvad der er tilladt i din grundejerforening? Så bør du kontakte en dygtig anlægsgartner med henblik på træfældning.

Kan jeg selv fælde træer i min egen have?

Måske tænker du at det ikke brude være nødvendigt med professionel hjælp til fældning af træer som står på din egen matrikel. De er jo kun dit eget problem, og det bør andre ikke blande sig i.

Det er da også klart at du sagtens selv vil kunne forestå nedskæring at et lille træ på et par meters højde som måske står placeret midt på din græsplæne og derfor ikke vil kunne udgøre nogen fare for hverken mennesker eller materiel. Men hvis vi snakker et stort, gammelt træ med en tyk stamme og en kraftig krone – og eventuelt mange lange grene – er det ikke sikkert at træet udelukkende er dit problem når det vælter.

Hvis du selv forsøger dig med fældning af et sådant træ kan du nemlig risikere at komme ud i en situation du ikke kan styre. Træet kan vælte i den forkerte retning, eller du kan have undervurderet grenenes rækkevidde og tyngde. Og så kan det godt ske at naboens bil, carport, eller måske endda hustag går hen og bliver collateral damage, så at sige.

Få professionel hjælp til træfældning – for en sikkerheds skyld

Det kan således godt blive rigtig dyrt for sig at spare på træfældning. Især fordi der absolut ikke er nogen garanti for at forsikringen dækker omkostninger forbundet med udbedring af skader forårsaget af dit amatør skovhugger arbejde. Derfor bør du altid få en dygtig anlægsgartner til at hjælpe dig når der skal fældes træer i haven – især når det drejer sig om de store af slagsen.

Få hjælp til træfældning hos broderhardkaare.dk.

Astrid Pedersen